Stoupající moře : román z archivů NUMA® - Cussler, Clive, 1931-2020 (CPress, 2021)
Celý Pacifik je ve smrtelném nebezpečí. To znamená další nebezpečnou misi pro Kurta Austina a tým NUMA. Kurt Austin, Joe Zavala a celý vědecký tým NUMA se pouští do pátrání po příčinách alarmujícího vzestupu světových hladin moří - mnohem většího, než jaký by mohl připadat na běžné tání ledovců. To, co najdou na dně Východočínského moře, je však ještě horší, než si vůbec představovali. Dostanou se na stopu šíleného plánu, jehož cílem je narušení pacifické rovnováhy sil a přesídlení miliardy lidí. Nakladatelská anotace.