Deset let s Václavem Havlem - Špaček, Ladislav, 1949- (Mladá fronta, 2021)
Vzpomínky někdejšího tiskového mluvčího na léta strávená po boku Václava Havla. Ladislav Špaček pracoval v letech 1992-2003 jako mluvčí prezidenta Václava Havla. Ve své práci vzpomíná na své seznámení s Václavem Havlem, na zážitky z četných prezidentových zahraničních cest, jeho vztahy se světovými státníky a politiky, domácí cesty, vztahy mezi V. Havlem a V. Klausem, Havlovy zápasy s nemocemi, obě dvě prezidentovy manželky nebo vztahy prezidenta s médii. Prostřednictvím textu si můžeme rovněž utvořit představu o Havlově chování v soukromí a blíže poznat jeho osobnost.