Praví bastardi - French, Jonathan (Host, 2021)
Pokračování temné fantasy ságy zachycuje v přízračných barvách další události z plání Souzené země, jejíž svérázní a hrdí obyvatelé se odmítají pokořit či sklonit před jakýmkoli nepřítelem. Nady, která kdysi bývala jedinou jezdkyní v Souzených, se stala náčelnicí Bastardů, poloorků, kteří jí po pádu Pece přísahali věrnost. Její kopyto však sužují potíže - pevnost chátrá, obyvatele trápí záhadný hladomor a po okolí křižuje děsivá smečka ďábelských psů, jež rozsévá smrt. Ve své tvrzi mezitím kapitán Bermudo osnuje plán, s jehož pomocí se mají kavaleristi v zájmu hispartské koruny zmocnit vlády nad Souzenými. Když roztahovačná Hisparta najímá do svých služeb neznámý kmen Zahracénů a vyjednávání náčelníků o společném postupu kopyt selhává, ocitá se Nady a její město na pokraji zkázy. Nady se rozhodne vyrazit pro pomoc, v Jámě se opět setkává s Kaňourem, ale také s proradným náčelníkem Orčích skvrn Boulem, který se její pokusy o sjednocení kopyt pokouší zhatit. Nakladatelská anotace. Kráceno.