Relikviář svatého Maura : po stopách objevu století - Liška, Vladimír, 1955- (XYZ, 2021)
Autor se v knize věnuje relikviáři svatého Maura. Prozrazuje stručnou historii této kulturní hmotné památky (i v souvislosti s hradem v Bečově nad Teplou), ale také to, z čeho je složena a co v sobě ukrývá, či jak vysvětlit její zvláštní ikonografii.