Gott : československý příběh - Klusák, Pavel, 1969- (Host, 2021)
Monografie přináší nezávislý pohled na období české populární hudby a zábavní průmysl od 60. do konce 80. let 20. století na pozadí pěvecké dráhy legendy české pop music Karla Gotta. Hudební publicista a filmař Pavel Klusák zrekonstruoval portrét Karla Gotta prostřednictvím dobového mediálního obrazu, jak byl vytvářen během komunistického režimu v československých i případně německých novinách a časopisech a doplnil svědectví a fakta zasazená nově do širších souvislostí československé společnosti, normalizační reality a dobového režimního tlaku. Značně osvěžuje dosavadní prostředí pečlivě hlídaného narativu o charismatické legendě s jasnou image stojící mimo kontroverzní společensko-politické rámce. Bohatý obrazový materiál doplňují profily důležitých osobností a institucí. V závěru publkace poznámkový aparát a jmenný rejstřík.