Bez jména - Collins, Wilkie (Splendidum družstvo, 2021)
William Wilkie Collins (8. ledna 1824 – 23. září 1889) byl anglický romanopisec, autor povídek a divadelních her. Přestože jeho tvorba zůstala ve stínu jeho slavnějšího přítele Charlese Dickense je Wilkie Collins velmi oblíbeným autorem, čemuž nasvědčuje i zvýšený zájem o jeho díla ze strany televizních a filmových producentů. Po mnohaleté pauze jeho knihy opět zaplňují regály v knihkupectvích. Román ´No Name´ (Bez jména), odsouzený viktoriánskými kritiky jako nemorální, je dnes považovaný za dílo s mimořádným společenským vhledem, ukazuje Williama Wilkieho Collinse na vrcholu jeho literární tvorby. Je to příběh dvou sester, Magdalény a Norah, které po smrti svých milovaných rodičů zjistí, že jejich rodiče nebyli v době jejich narození manželé. Vyděděné a vyhnané ze svého domova se musí postarat sami o sebe a buď se smířit se svým neblahým osudem, nebo se rozhodnout získat zpět své bohatství jakýmkoli způsobem. Romantický příběh se zajímavě rozvíjí a bude vás držet od začátku až dokonce.    Kniha byla upravena i pro rozhlas, kterou vysílalo na BBC Radio 4 v šesti epizodách v roce 1989 - opakováno pro velký úspěch v roce 2013, 2019 a v září 2021.