Slzy katovy schovanky - Martin, Sabine (Euromedia Group, 2021)
Pokračování příběhu katovy schovanky, která se loučí se svou falešnou minulostí, kdy se v mužském přestrojení učila katovskému řemeslu, a nyní, už jako žena, jde za svým štěstím. Minulost ji ale stále pronásleduje... Rottweil 1332. Melisanda utekla z Esslingenu, v lese zakopala vše, co připomínalo její minulost esslingenského kata, němého Melchiora, a stala se ženou milovaného Wendela. Oba jsou šťastní - jejich obchod s vínem prospívá a velmi milují svou malou dcerku. Nad jejich štěstím se však stahují mračna. Melisandin tchán je ochoten udělat vše, aby překazil synovo manželství, a na hradě Adlerburg čeká stará nepřítelkyně na příležitost, aby pomstila smrt svého muže. Když Melisanda postupně objeví ve svém domě předměty ze své minulosti městského kata, prozradí se její temné tajemství, její muž se od ní odvrátí a její dcera je unesena. Aby ochránila svoji rodinu, musí se Melisanda utkat s protivníkem, který se neštítí ničeho... Nakladatelská anotace. Kráceno.