Ztracen na Hedvábné stezce - Půlpán, Martin (Backstage Books, 2021)
Autor vypráví o svých cestách, dobrodružstvích a lidech v Turecku, Íránu, Arménii, Gruzii, Abcházii, Ázerbajdžánu, Turkmenistánu, Uzbekistánu, Kyrgyzstánu, Kazachstánu, Tádžikistánu nebo Číně. V knize naleznete spoustu informací o jednotlivých místech, historii, poznáme společně nejrůznější etnika a jejich zvyky. Kniha je doplněna téměř padesáti ilustracemi a více než sto dvaceti autentickými fotografiemi. Nakladatelská anotace. Kráceno.