Můj rok 1952 - Tatíčková, Irena (BizBooks, 2022)
Průběh roku 1952 v Československu i ve světě. V úvodu najdeme přehled významných osobností, které se narodily v tehdejším Československu i v jiných zemích. Práce dále přibližuje dění v oblastech literatury, filmu, hudby, výtvarného umění, architektury, vědy, techniky nebo sportu. Pozornost je věnována rovněž nejdůležitějším událostem tohoto roku v tehdejším Československu i v zahraničí.