Teribear : tajemství modré krabice - Mornštajnová, Alena, 1963- (Albatros, 2022)
Proč jsou blechy užitečné? Potřebují veverky brýle? Kolik ořechů se vejde do zeleného batohu? A kdo je to vlastně ten Teri? Teribear je méďa hrdina! A také je to už dlouhé roky maskot Nadace Terezy Maxové. Napínavé chlupaté dobrodružství započne v modré krabici, poté Teri navštíví zoologickou zahradu, les a dokonce i cirkus. S kým se při tom seznámí? Jaké překážky překoná? A podaří se mu najít domov? Ilustrované vyprávění o přátelství, odvaze a odhodlání ukáže rodičům i dětem, že ke štěstí může dojít, doskákat nebo dojet na koloběžce úplně každý. Ať už je živý, nebo plyšový. Nakladatelská anotace. Kráceno.