Pád vzhůru : spiritualita pro obě poloviny života - Rohr, Richard, 1943- (Cesty (Vyšehrad), 2022)
Úvahy amerického františkána o spiritualitě v první a druhé polovině života. Kniha je jakýmsi průvodcem duchovního vývoje člověka. V první polovině života (myšleno nejen chronologicky, ale i spirituálně) je naší hlavní náplní hledání vlastní identity. Po prohrách a neúspěších se můžeme dostat do druhé poloviny života, pokud se z nich poučíme a naučíme se naplňovat naši identitu smyslem. Podle autora duchovně rosteme spíše tehdy, když děláme věci špatně, než když je činíme správně. Cestu duchovního růstu osvětluje autor zejména na příkladu křesťanství, ale také pomocí odkazů na různé zakládající mýty (Odysseia, Bible), pohádky, filozofické myšlenky, literární díla, Junga nebo na jiná náboženství.