Vojna i mir = Vojna a mír - Podlesnych, Alena, 1972- (Dvojjazyčná kniha pro mírně pokročilé (Edika), 2022)
Zjednodušená dvojjazyčná verze slavného historického románu klasika ruské literatury. Román Vojna a mír se řadí mezi nejvýznamnější díla nejen ruské, ale i světové literatury. Popisuje Napoleonovo tažení do Ruska a obraz každodenního života v carském absolutismu z pohledu pěti aristokratických rodin. O milostná vzplanutí a líčení vojenských střetů není v díle nouze. Publikace nabízí zjednodušenou verzi románu, která je určena mírně pokročilým studentům ruštiny úrovně B1 až B2. Knihu doplňuje audionahrávka. Nakladatelská anotace.