Princezna stokrát jinak - Belko, Tomáš, 1965- (Albatros, 2022)
Vtipný, dobrodružný pohádkový příběh o hledání sebe sama. Princezna Stella to vůbec nemá lehké. Každé ráno se probudí jako někdo cizí. Jednou je stařena, jindy nemluvně, pak hubený vytáhlý chlapík a den na to kulaťoučká paní. Jen málokdy je sama sebou. Kdo ji vyléčí? Císař sousední říše Prašť, za kterého Stellu chtějí vdát, nebo pašerák ovoce Johan, do kterého se zamilovala? Aby našla odpověď, musí prchnout z domova, spát v lese, šermovat, pašovat pašeráky - a především pořádně popřemýšlet sama o sobě. Nakladatelská anotace. Kráceno.