Císařova past - Berry, Steve, 1955- (Domino, 2022)
Román z řady politických thrillerů s přesahy do historie, s protagonistou Cottonem Malonem. Kam na konci války zmizeli prominentní nacisté a jejich bohatství? Blíží se volba německého kancléře. O post bojují dva velmi odlišní kandidáti - patriotka, která pozici drží už šestnáct let, a populista přiživující nacionalistické nálady ve společnosti. Výsledek těsného souboje závisí na tom, co přesně se odehrálo 30. dubna 1945 v bunkru pod Berlínem. Opravdu Adolf Hitler a Eva Braunová spáchali sebevraždu? Podařilo se Martinu Bormannovi, Hitlerovu osobnímu tajemníkovi, uprchnout? A kam se v posledních dnech druhé světové války podělo nacistické bohatství? Rozplétání nebezpečné sítě zavede bývalého tajného agenta Cottona Malonea do Chile, Jižní Afriky a Švýcarska. Čas se krátí a odpovědi, které Cotton hledá, mají potenciál přepsat historii a otřást celou Evropou... Nakladatelská anotace.