Odbočka v lesích - Karolová, Kateřina, 1981 (XYZ, 2022)
Tajemný, hororový thriller české autorky. Obyčejná cesta lesem skrývá nečekanou hrozbu... Parta přátel vyrazí na dovolenou do opuštěné oblasti Beskyd. Po vydařeném začátku volna se ovšem všechno zvrtne v momentě, kdy narazí na neudržovanou odbočku v lesích. Podle navigace by mělo jít o zkratku vedoucí přímo k cíli, k ranči, kde mají být všichni ubytovaní, ručně psaná poznámka na staré turistické mapě ale před touto cestou varuje. Stmívá se a připozdívá, někteří sice váhají, ale nakonec se skupina odbočkou vydá. Nikdo z přátel v této chvíli ještě netuší, jak hluboce budou svého rozhodnutí litovat. Les skrývá tajemství a projít skrz se jen tak někomu nepodaří. Dobrodružství začíná, ale rozhodně ne takové, o jakém by někdo z party snil. Nakladatelská anotace.