Djatlovova expedice : nová odhalení - Lavay, Martin (XYZ, 2022)
V případu Djatlovovy expedice došlo za poslední roky k řadě nečekaných zvratů a odhalení. Jak dopadla exhumace těla nejtajuplnějšího člena výpravy, Semjona Zolotarjova? Proč ruská generální prokuratura obnovila vyšetřování? Jak je možné, že jeden ze svědků djatlovce viděl po jejich smrti na neobvyklém místě? Nová zjištění a překvapivá fakta vás vezmou na vzrušující výpravu do středu spletité záhady, kterou se zatím nikomu nepodařilo uspokojivě vysvětlit. Nakladatelská anotace.