Láska za ostnatým drátem : skutečný příběh židovské dívky a osvětimského dozorce - Radulić, Hana, 1969- (XYZ, 2022)
Román o lásce židovské vězenkyně a esesáckého dozorce, která vzplanula během holocaustu v nacistickém táboře Osvětim. Příběh lásky slovenské Židovky Heleny Citrónové a esesáckého dozorce Franze Wunsche zmínil L. Rees ve své šokující knize Osvětim - nacisté a konečné řešení. Na základě svědectví Heleny Citrónové i dalších deportovaných židovských žen a dívek vznikl tento román, kde se historická fakta mísí s autorčinou fantazií, život střídá smrt a vděčnost přerůstá v lásku.