Do Nepaměti - Končinský, Tomáš S., 1978- (Albatros, 2022)
Fantastická a dobrodružná cesta při hledání poztrácených vzpomínek. Příběh doplňují celostránkové ilustrace, jež pohltí čtenáře, stejně jako soundtrack, který je možno ke čtení stáhnout. Jasmína je úplně obyčejná holka, která třeba občas zapomene udělat úkol, občas si zase naopak vzpomene, že se jí do něčeho vážně nechce. A proč si taky věci pamatovat? Nejlepší je pustit všechno z hlavy a užívat si! To si ale myslí jen do chvíle, než zjistí, že v záhadném místě zvaném Nepaměť jí všechny vzpomínky mohou ukrást. A při dobrodružné pouti napříč fantastickými světy Jasmína zjistí, proč by nám to, co si pamatujeme, rozhodně ukradené být nemělo. Nakladatelská anotace.