Životice : obraz (po)zapomenuté tragédie - Lednická, Karin, 1969- (Bílá vrána, 2022)
Tragické události v obci Životice na Těšínsku roku 1944, kdy bylo zabito více než třicet zdejších mužů oddíly gestapa jako odveta za likvidaci tří příslušníků této tajné policie partyzány.