Květ smrti - Hancock, Anne Mette, 1979- (Domino, 2022)
Detektivní thriller dánské autorky vypráví příběh tajemné Anny Kielové. Již tři roky panuje přesvědčení, že je krutou vražedkyní, po které se slehla zem. Náhle ale přichází tajemný dopis, který všechny skutečnosti mění. Annu Kielovou nikdo nespatřil od chvíle, co ubodala mladého právníka. O tři roky později od ní novinářka Heloise Kaldanová dostane dopis, který spustí řadu znepokojivých událostí. Detektiv Erik Schäfer by novinářce rád věřil, ale stojí před složitou otázkou: Proč všechny nové důkazy ukazují na ni? Heloise zjišťuje, že kvůli sepsání Annina příběhu se bude muset vrátit na temná místa své minulosti - a vyhledat člověka, kterého už nikdy nechtěla potkat. Nakladatelská anotace. Kráceno.