Dívka u mostu - Arnaldur Indriðason, 1961- (MOBA, 2022)
Detektivní román ze série o komisaři Konráðovi. Nikdy není pozdě dopřát mrtvému dítěti spravedlnost... Mladá žena beze stopy zmizela. Její zoufalí prarodiče se obrátí na penzionovaného komisaře Konráða, s nímž se znají z dřívějška. Vědí, že vnučka pašovala drogy. Nyní je nezvěstná. Konráð se svou profesní minulostí sice skoncoval a věnuje se hlavně jedné záležitosti z historie své vlastní rodiny. Když však při pátrání narazí na malou dívku, která se před desetiletími utopila v jezeře Tjörnin v Reykjavíku, rozhodne se za každou cenu zjistit pravdu. Byla dívenčina smrt skutečně jen tragickou nehodou? A existuje souvislost se zmizením té mladé ženy? Nakladatelská anotace.