Bojovali jsme za lidskost : vzpomínky na Jordánsko, Sýrii a turecké vězení - Všelichová, Markéta, 1992- (CPress, 2022)
Příběh Češky, která přežila turecké vězení. Autorka strávila v tureckém vězení tři a půl roku. Ve svých vzpomínkách živě popisuje vše, co jejímu zatčení předcházelo: humanitární činnost, výpravy na Blízký Východ i pomoc Kurdům. Stejně autenticky líčí drsnou realitu tureckých žalářů, vztahy se spoluvězeňkyněmi a mrazivé příhody zpoza mříží. Velmi osobní vyprávění odhaluje osud mladé ženy, která se ocitla v nepředstavitelné situaci, a přesto se nikdy nevzdala svých snů o pomoci druhým. Nakladatelská anotace. Kráceno.