Rebelka : moje cesta za svobodou : jak jsem uprchla ze Saúdské Arábie - Armstrong, Sally, 1943- (CPress, 2022)
Příběh mladé dívky, která se v osmnácti letech rozhodne opustit svůj stávající život a utéct za osobní svobodou. Její cesta je velmi nebezpečná a jde v ní doslova o život, přesto dívka riskuje vše, aby unikla. Země oplývající nejmodernějšími technologiemi. Ale také absolutní monarchie a teokratická diktatura. To je Saúdská Arábie. Rahaf Mohammed se v osmnácti letech vzepřela represivnímu systému, ve kterém životy mladých žen řídí jejich otcové a bratři. Když se rozhodla utéct, nebylo pro ni již cesty zpět - v případě neúspěchu by ji čekala jistá smrt. Mrazivé vyprávění o její cestě za svobodou odhaluje otřesný příběh každodenního útlaku, násilí a zneužívání. Nakladatelská anotace. Kráceno.