Moudrost vlků : jak myslí, jak vnímají a pečují o sebe - Radinger, Elli H., 1951- (Mladá fronta, 2021)
Vše o divokých vlcích a jejich životě v přírodě z pera uznávané odbornice Elli H. Radingerové. Autorka v knize popisuje zajímavé postřehy ze života vlků. Vychází ze své letité praxe, kdy pozorovala tato divoká zvířata v přírodě. Vlci mají silný smysl pro rodinu, o zraněného nebo starého člena smečky se láskyplně starají, obětavě vychovávají své potomky, společně loví, inteligentně se dorozumívají a při tom všem si také dokáží najít čas na hru a odpočinek. Autorka vypráví zajímavé příběhy, ze kterých vyplývá, že s vlky máme společného víc, než jsme ochotni uznat.