Včelařit jako včela : jak včelařit s respektem vůči včelám - Linhart, Roman, 1973-2021 (Mladá fronta, 2021)
Pokračování dvoudílné série se zabývá včelstvy jako biologickými celky a navrhuje ozdravné změny chovu včel pro 21. století. Druhý díl knihy zabývající se otázkami současného včelaření popisuje ekologické požadavky a dutinu stromu, která je přirozeným a po miliony let plně funkčním obydlím, jemuž jsou včelstva plně přizpůsobena. Autor poukazuje na fakt, že klíčová je zejména znalost podstaty přírodní rovnováhy mezi včelstvy a jejich patogeny a nabízí optimální technologická východiska, kterými lze zlepšit jejich zdravotní stav. Uvedené metodiky mohou pomoci řešit závažné včelařské problémy současnosti.