Rytmicko-melodické modely k doprovodům populárních písní podle akordových značek a jejich klavírní stylizace - Kuhn, Tomáš, 1967- (Fakulta pedagogická, Západočeská univerzita v Plzni, 2015)
Prakticky zaměřená publikace systematicky popisuje a předkládá rytmicko-melodické modely taneční hudby, určené ke klavírnímu doprovodu populárních písní a tanečních melodií z oblasti jazzu i rocku. S řadou notových příkladů v textu. V analytické části příručky určené zejména klavírním pedagogům se autor soustředí na hudebně teoretický výklad doplněný analýzou dosavadní obdobně zaměřené literatury. V další části je kladen důraz na vytvoření přehledné typologie rytmicko-melodických modelů a variací vhodných k doprovodům populárních písní, uspořádaných podle zavedených žánrů populární hudby. Anglické i české resumé, seznam písní použitých při názorném výkladu jednotlivých typů klavírních dobrovodů a seznam pramenů, s nimiž autor pracoval se nachází v závěru publikace.