Muž bez jazyka - Dadák, Matěj, 1975- (Host, 2021)
Román o osobní a tvůrčí krizi spisovatele středního věku z pera herce a dramatika, nominovaného na cenu Magnesia Litera. Čtyřicátník Arnošt Doubek donekonečna objíždí autorská čtení se svou prvotinou. Úporně se brání nálepce mladý nadějný autor. Už roky nic nenapsal a naděje mizí v nenávratnu. Zbytky energie Arnošt vynakládá na to, aby s šarmantním humorem o svém životě mlžil. Lhát sám sobě je ale stále těžší, zvlášť když střízlivost je občas nevyhnutelná. Až jedna návštěva rodného města rozpoutá dramatický sled událostí a pravda se dere ven. Nakladatelská anotace. Kráceno.