Zajatec osudů - horoskop pro Valdštejna - Jindra, Jaromír, 1949- (Euromedia Group, 2022)
V druhém autorově románu, věnovaném osudům proslulého renesančního vědce, sestavuje Johannes Kepler osudnou předpověď pro obávaného vojevůdce. Z Jeleního příkopu se ozývá řev erbovního lva Českého království Mohameda a Rudolf II. se marně snaží zapomenout na neblahý horoskop, spojující jeho osud s osudem lva v jedno. Předpověď, vyslovenou před lety Tychonem Brahe, se mu přesto změnit nepodaří a císař umírá pouhé tři dny po Mohamedovi. Kepler odchází z Prahy, kde pochoval svého syna a ženu, a hledá štěstí, obživu i nové manželství v Německu. Snaží se, aby mu nový císař Ferdinand II., kdysi štýrský arcivévoda, vyplatil peníze, které mu zůstal dlužen Rudolf. Jak dopadne jejich opětovné setkání? Proč byla astrologova matka obviněna z čarodějnictví? Neblahé události se dávají do pohybu, Kepler se znovu setkává s Albrechtem z Valdštejna a vytváří pro něj nový horoskop, v němž čte vojevůdce datum svého vlastního konce... Nakladatelská anotace.