Anna Franková: příběh zrady : záhada odhalena po 75 letech - Kremer, Gerard, 1943- (Pangea, 2022)
Autor popisuje osudy svého otce během druhé světové války, kdy se zapojil do pronacistického odboje. Seznámíme se rovněž s kolaborantkou Ans van Dijkovou, která udávala Židy a díky níž byla prozrazena Anne Franková.