Pohyb : jak tělo umí změnit mysl - Williams, Caroline, 1975- (Jota, 2022)
Autorka vychází z faktu, že se nervová soustava nevyvinula primárně kvůli myšlení, ale kvůli pohybu. A protože autonomní pohyb má smysl pouze ve chvíli, kdy můžete řídit jeho směr a určit si cíl, přemýšlení dostali živočichové do vínku jako bonus. Co se však stane s myslí člověka, který se díky pokroku a moderním vymoženostem prakticky přestane hýbat? Všichni víme, že cvičení mění způsob, jakým přemýšlíme a cítíme. Vědci ale teprve začínají zjišťovat, jak přesně to funguje. Teorii kniha doplňuje konkrétními radami, které mohou čtenáři aplikovat na vlastní život. Nakladatelská anotace. Kráceno.