Doktorka z domu Trubačů - Borská, Ilona, 1928-2007 (Motto, 2022)
Literární zpracování životních osudů české lékařky Vlasty Kálalové. Životopisný román líčí pohnuté osudy české lékařky, která ve dvacátých letech 20. století založila v Bagdádu československou nemocnici. Odhodlaná cesta za vytčeným cílem přivedla mladou lékařku do exotického prostředí, kde také mimo jiné usilovala o vznik ústavu pro výzkum tropických chorob.