Světla nad Prahou - Jarvis, Nicole (Fragment, 2022)
Historická fantasy americké autorky se odehrává v Praze 19. století. Vypráví o souboji s nebezpečnými upířími tvory. V temných uličkách Prahy číhají bytosti, o jejichž existenci nemají Pražané potuchy. Jen díky lampářům - lovcům příšer - je město chráněno před nadvládou upírů, vodníků či duchů. Lampář Domek Myška patří mezi ty nejlepší. Když odhalí spiknutí pijavic, ocitne se v boji proti těm, kdo chtějí zneužít alchymii. A zdá se, že Ora Fischerová, u které nachází útěchu, možná nebude ta, za koho se vydává. Podaří se jim zachránit Prahu před přílivem monster? Nakladatelská anotace.