Arthur Conan Doyle v roli obhájce : proslulý autor detektivek zasahuje ve skutečném případu otřesné vraždy - Fox, Margalit, 1961- (Vyšehrad, 2022)
Kniha vypráví skutečný příběh justičního omylu z Glasgow počátku 20. století. Oscar Slater byl v roce 1908 odsouzen pro vraždu k doživotnímu trestu odnětí svobody. Po letech se jeho případu ujal Arthur Conan Doyle a dosáhl Slaterova propuštění. V procesu podobném české hilsneriádě byl v roce 1908 v Glasgow za brutální vraždu staré ženy neprávem odsouzen k smrti německý Žid Oscar Slater (později byl rozsudek zmírněn na doživotí). Po 18 letech ve vězení se jeho případu ujal Arthur Conan Doyle, který při vyšetřování využil metod, jež používá jeho slavný detektiv Sherlock Holmes, a Slater byl na základě jeho obhajoby osvobozen. Skutečný příběh ze života světoznámého spisovatele nabízí čtenáři nevšední pohled na tvůrce Sherlocka Holmese a jeho dobu. Nakladatelská anotace.