Půlnoční jezdec - Švandrlík, Miloslav, 1932-2009 (XYZ, 2022)
Dosud nevydaný román z pozůstalosti Miloslava Švandrlíka vypráví příběh stárnoucího muže a jeho boje s nadváhou, rotopedem, ženami i bláznivou nevlastní dcerou. Padesátiletého vdovce Luboše Pastýře sužuje řada problémů: od nemocí přes nevlastní dceru až po ztrátu mužského sebevědomí. Právě proto si pořídí rotoped a doufá, že se změnou pohybových návyků přijdou i změny celého života. Netuší však, že spolu s pedály rotopedu roztočí i spirálu bláznivých situací. Dojede nakonec ke svému štěstí a najde životní lásku? Nakladatelská anotace. Kráceno.