Jak si užít film - Ryška, Pavel, 1974- (Albatros, 2022)
Velká ilustrovaná historie a současnost filmu. Ilustrace Jana Šrámka vám ukážou, jak se opřít o kinetoskop, jak zaparkovat v autokině, nebo jak vypadá Drákula v nízkém rozlišení. Dozvíte se, k čemu je režisérovi dobrá kšiltovka, jaký je rozdíl mezi filmovými pásy a digitálními snímky, kam se ukládají staré filmy a spoustu dalších věcí o kinematografii. Nakladatelská anotace. Kráceno.