Pěšky Kolumbií pod rouškou covidu - Rendl, Jan, 1991- (Pangea, 2022)
Kniha popisuje cestu autora do Kolumbie a jeho tamní pěší putování, na které se vydává v době pandemie koronaviru. Už samotná cesta do ní trvá o pět dní déle, než bylo v plánu, a hned na začátku se navíc Honza ocitá zcela neočekávaně v karanténě uvnitř hlavního města Bogoty. Dobrodruh se však díky chaotickým pravidlům Kolumbie dokáže ze „zajetí“ dostat a přemístit se do Cartageny. Teprve tady začíná jeho putování pěšky do nechvalně proslulého Medellínu, který je neodmyslitelně spjat se jménem narkobarona Pabla Escobara. Covid šlape Honzovi celou dobu na paty a on musí čelit nejen restrikcím, které se mění okres od okresu, ale i svým vlastním stínům. Nakladatelská anotace. Kráceno.