Ďáblova čísla - Vondruška, Vlastimil, 1955- (Letopisy královské komory (MOBA), 2022)
Další případ královského písaře Jiřího Adama z Dobronína. Tentokrát pátrá po pachateli vražd, jejichž oběti jsou označeny vpravdě ďábelským cejchem - a sice číslem šelmy 666. Při běžné úřední cestě královského písaře Jiřího Adama z Dobronína do Dvora Králové dojde ve městě k vraždě. I když se radnice snaží utajit její okolnosti, mezi lidmi se rychle šíří panika, protože okolnosti napovídají, že jde o zásah temných sil. A tak navzdory tomu, že to není jeho povinnost, začne Jiří Adam z Dobronína s pomocí bakaláře Petra vyšetřovat. Jde však o závod s časem, protože brzy dojde k další stejně záhadné vraždě. Nakladatelská anotace.