Kacíři Duny - Herbert, Frank, 1920-1986 (Baronet, 2022)
Další kniha z cyklu o planetě Duna, kam se vracejí potomci obyvatel, kteří kdysi dávno započali s osidlováním vzdálených planet vesmíru. Navrátilci svou morálkou, touhou po moci i novými technologiemi ohrožují základní principy dlouhé tradice původních obyvatel Duny. Toto nebezpečí si uvědomují příslušnice tzv. Sesterstva, které se dlouhá staletí věnují genové manipulaci. Domnívají se, že spásou může být dívka, která dokáže ovládnout pouštního hada a "ghola" (znovuoživený věrný služebník dřívějších vládců). Nesnášenlivost mezi skupinami lidí, intriky, manipulace s lidmi, zvláštní schopnosti a dovednosti jednotlivců jsou nedílnou součástí spletitého vyprávění.