Beztvárci, aneb, Putování za kouzelným stromem - Šafařík, Denis, 1994- (Fragment, 2022)
Bohatě ilustrovaná veršovaná pohádka o Beztvárcích a stromu Tvárkovníku. Představte si pohádkovou zemi, kde žijí Beztvárci - roztomilí tvorečkové, kteří však vypadají tak nějak nijace. Aby získali skutečný tvar, putují za Tvárkovníkem - kouzelným stromem, který jednou do roka na jaře vykvete a oni si z něj mohou utrhnout svoji budoucí podobu. Nakladatelská anotace. Kráceno.