Ženy ze statku Falkensee : západopruská sága - Kamecke, Luisa von, 1958- (Red, 2022)
Pro záchranu zadluženého rodinného sídla se Charlotta rozhodla obětovat svou svobodu a provdat se za bohatého vdovce. Krátce před svatbou se ale zamiluje do někoho jiného. Zvítězí zodpovědnost vůči rodině, nebo láska navzdory společenským konvencím? Západní Prusko 1904: Hrozící neúroda a epidemie, která se šíří chovem vzácných koní, přivádějí statek Falkensee na pokraj zkázy. Aby zachránila zadlužené rodinné sídlo, zasnoubí se dcera statkáře, mladá Charlotta von Bargelow, se zámožným vdovcem Baldurem von Krammbach. Krátce před svatbou se ale za dramatických okolností seznámí s mladým Polákem Karolem, do kterého se navzdory veškerému zdravému rozumu zamiluje. Zvítězí vášnivé srdce a touha po seberealizaci nad zodpovědností a láskou k rodnému kraji? Podaří se jí vzepřít se tehdejším společenským pravidlům šlechty? Charlotta dospěje k rozhodnutí, které má navždy změnit její život... Nakladatelská anotace. Kráceno.