Výměna - Harding, Robyn, 1968- (Vendeta, 2022)
Thriller kanadské autorky o nebezpečném vztahu čtyř lidí po noci sexuálního dobrodružství a jedné manipulativní puberťačce se šokujícím tajemstvím. Ofku Morrisonovou byste za typickou puberťačku nepovažovali. Ofka nikam nezapadá - stejně jako Freya, krásná influencerka, která bývala slavná a teď vlastní malou keramickou dílnu. Poté, co se Ofka zapíše na kurzy keramiky, rychle Freyině kouzlu podlehne. A Freya jí svěří svá tajemství a touhy. Nakonec u sebe najdou pocit, že někam patří... do chvíle, než do dveří dílny vstoupí Jamie. Zoufale touží po dítěti, a tak se s manželem přestěhovali na ostrov v naději, že jí pobyt na zdravém vzduchu pomůže otěhotnět. Freya se s Jamie rychle skamarádí, stejně jako jejich manželé. A pak jednoho večera Freya navrhne, aby si vyměnily partnery. Nemělo jít o nic jiného než o jednu nevázanou noc, kterou pak nechají za sebou. Ta jim ale nakonec převrátí životy vzhůru nohama. Ta noc poskytne dokonalou příležitost i Ofce, aby popustila uzdu své rostoucí nelibosti. Nakladatelská anotace. Kráceno.