Držet břitvu na tepu doby - Pýcha, Adam, 1990- (Kontrast, 2022)
Sbírka obsahuje více než osmdesát básní a jiných textů - rozdělených do čtyř tematických celků. Autor v ní neskrývá svou lásku k fantastice, ale věnuje se i tématům, která jsou běžnou součástí našich životů. Nahlédněte do sbírky básní a próz, která cestuje časem. Pluje na vlnách minulosti, inspirované autorovým životem i příběhy jiných. Nesnaží se o reflexi současnosti, ale ignorovat ji nemůže. Zavede vás do daleké budoucnosti, méně růžové, než se může zdát, však stále podmanivě fascinující. Ocitnete se i v mezičasí, protože čas může plynout mnoha směry či ustrnout na místě. Nakladatelská anotace. Kráceno.