Mary Jane : sex, drogy, rokenrol a jedna zakřiknutá knihomolka v 70. letech v Americe - Blau, Jessica Anya (Jota, 2022)
Divoký román americké autorky popisuje dvě zcela odlišné tváře Ameriky 70. let 20. století. Čtrnáctiletá Mary Jane ráda vaří s matkou, zpívá v kostelním sboru a těší se z výběru těch nejlepších broadwayských muzikálů, který si její rodina předplácí. Coby stydlivá zakřiknutá knihomolka má radost, když se jí podaří získat letní brigádu jako chůva v rodině místního doktora. Počestná práce, jak říká její matka, v počestném domě. Zvenčí dům počestně opravdu vypadá, ale uvnitř panuje doslova i přeneseně chaos: všude harampádí, dveře polepené samolepkami vyzývajícími k odvolání prezidenta Richarda Nixona, k večeři cereálie a donáškové jídlo z restaurace. A co je ještě horší (kdyby o tom věděla Mary Janeina matka, což neví), doktor je psychiatr a celé léto si vyhradil na důležitou práci: pomáhá jedné slavné rockové hvězdě s odvykací léčbou. Nakladatelská anotace. Kráceno.