Smrtící vzdělání : první lekce ve Scholomancii - Novik, Naomi, 1973- (Host, 2021)
Začátek young adult fantasy trilogie z prostředí čarodějné střední školy a s hlavními protagonisty Galadriel a Orionem. Škola magie jako žádná jiná. Do téhle čarodějné střední byste chodit nechtěli: místo profesorů zde vyučuje drsnými metodami sama škola a na každém kroku číhá zlý tvor, takže jediná vteřina nepozornosti vás může stát život. A tam se ti dva potkají: Galadriel, kterou škola systematicky připravuje na dráhu nejděsivější černé čarodějky světa, jak to prorokovala její prababička, a Orion, syn jedné z nejvlivnějších kouzelnických rodin, školní hrdina a ochránce slabých. Jenže ona se ze všech sil snaží, aby se proroctví nenaplnilo, a on jí ani trochu nevěří. Dokážou ti dva změnit dávné řády školy -- nebo aspoň vlastní život? Nakladatelská anotace.