Vyděšený kalous - Pospíšilová, Zuzana, 1975- (Nové příběhy se šťastným koncem, 2022)
Vláďa s Májou zachraňují kalouse ušatého, který uvízl ve vyschlé studni. Když malý Vláďa zaslechne v noci ze zahrady podivné zvuky, pomyslí si, že tam určitě straší. Jeho kamarádka Mája ho však uklidní. Zvuky slyšela také, a protože je starší než on, tuší, že za tím bude nějaké zvíře. Společně se proto vypraví do zarostlé zahrady a tam objeví strádajícího kalouse ušatého. Dostal se do pasti a možná je zraněný. Kdo jim pomůže se záchranou? Nakladatelská anotace.