Japonský občasník - Skoupil, Dalibor (Pointa, 2022)
Autor v cestopisných povídkách líčí svůj dvouletý pobyt v Japonsku. Jaké to je, vyrůst v srdci Evropy a poté strávit dva roky v zemi vycházejícího slunce? Vyměnit české hlavní město za to japonské, nikdy nekončící Tokio? Jak se žije na Kjúšú a proč je Okinawa ostrov mezi nebem a peklem? Nejen o tom pojednává Japonský občasník - původně e-mailové pozdravy z Japonska, které si mezi adresáty získaly takovou oblibu, že se přesunuly z monitoru počítače na papír. Nakladatelská anotace.