Nevšední zápisky ze Šanghaje - Mohelský, Lukáš, 1984- (Pointa, 2022)
Autor ve svém cestopise popisuje svůj pracovní pobyt v Šanghaji, rodinné zážitky a peripetie i poznávání čínské mentality, kultury, lidí v Šanghaji či každodenního života. Společně s manželkou a dvěma malými dětmi strávil Lukáš Mohelský tři nezapomenutelné roky na pracovním pobytu v Šanghaji. V jeho průběhu se navíc rozrostli o pátého člena, u jehož porodu byl osobně přítomen. Bohužel jen do chvíle, než vyděšen postupem místních porodníků omdlel a tvrdě dopadl na nehostinnou nemocniční podlahu. Celá rodina měla díky výjezdu do Číny unikátní možnost rozšířit si obzory. Když ovšem viděl syna trpět již potřetí rotavirovou nákazou, případně když dcera bezmocně ležela na šanghajském betonu přejeta a zavalena tuk-tukem, začal váhat, zda s tím rozšiřováním obzorů nezašli příliš daleko. Nakladatelská anotace.