Pro oči nevidím - Horová, Marie, 1977- (Původní česká detektivka, 2022)
Další z řady původních českých detektivek řeší případ zmizení desetiletého chlapce a zároveň sérii brutálních vražd žen. Psychologa Martina Steina jednoho dne navštíví jeho přítelkyně, se kterou se již řadu let neviděl, a požádá ho, aby jí pomohl nalézt desetiletého syna, který se ztratil. Všichni, včetně policie, jsou přesvědčeni o tom, že chlapec již nežije, ale jeho matka se s tím odmítá smířit a stále ho hledá. Martin se proto obrátí na svou známou, která pracuje u kriminální policie. Díky ní je vtažen do ještě temnějšího případu série brutálních vražd žen. Ocitá se tak najednou mezi dvěma případy, které mají jedno společné - nikdo nic neviděl. Nakladatelská anotace.