Poslední možnost : román z řady Akta Oregon - Cussler, Clive, 1931-2020 (CPress, 2022)
Další dobrodružný thriller ze série Akta Oregon, ve kterém se tentokrát Juan Cabrillo musí vypořádat s dávným nepřítelem. Když CIA zjistí, že byla prozrazena identita tří amerických špionů v Brazílii, obrátí se na Juana Cabrilla a posádku Oregonu s žádostí o záchrannou misi. Avšak to, co se zdá být rutinní operací, se ukáže jako past, kterou vymyslel největší nepřítel Juana Cabrilla. Protivník, jenž je poháněný nenávistí, disponuje sofistikovanou zákeřnou zbraní. Jeho hlavním trumfem je však loď, která je přesnou kopií Oregonu - stejné zbraně, maskování i totožné technologie. Hra na kočku a myš začíná... Nakladatelská anotace.