Ten NEJ život pro vašeho psa - Benderová, Allie (Plot, 2021)
Svědomití majitelé psů usilují o to, aby život jejich chlupatých miláčků byl co nejbohatší (tzv. enrichment), a proto jim dopřávají dostatek procházek, kvalitní stravy a zábavy. To je beze sporu správně – ale není to zdaleka vše. Když se na enrichment podíváme celostně, tak to znamená zjištění všech potřeb našeho psa a jejich uspokojení (v rámci našich možností). Tato kniha dvou renomovaných trenérek vám ukáže, co všechno může ovlivňovat pohodu vašeho psa a co můžete udělat pro to, aby byla co největší. K pochopení toho, co pes potřebuje, ho předně musíme dobře poznat a nespoléhat při tom na mýty a po generace zažité mylné představy o tom, jací psi jsou a jak fungují. Proto tato knížka není jenom o hračkách a hraní, ale také o tom, jací psi doopravdy jsou a jaké je spektrum jejich fyzických, sociálních a instinktivních potřeb, protože jen tak se můžeme dobrat k tomu, co naši psi opravdu potřebují a jak můžeme jejich potřebám vyjít vstříc v našem každodenním soužití. A rozhodně se nejedná o nějaké zbytečné psí rozmazlování – jde totiž o to, že spokojený pes = bezproblémový pes